Aktuality

přihlásit

odhlásit

28. 5. 2024
zpět

Májovák oslnil publikum v Polsku
Filharmonie Opole

Obrovským úspěchem a skvělou reprezentací našeho města skončil koncert Symfonického dechového orchestru Májovák Karviná, který se konal v sobotu 25. 5. 2024 v polské Filharmonii Opole. Závěrečný "standing ovation" zaplněného sálu jen podtrhl vynikající výkon Májováku.

"Jsme moc rádi, že se nám podařilo navázat spolupráci s tak špičkovým tělesem, jakým Filharmonie Opole bezesporu je. Teď bychom rádi naši spolupráci dále rozvíjeli a to i za přispění například Honorárního konzulátu ČR v Opole. Pan honorární konzul byl také na koncertě přítomen a byl z něj nadšen. Naším cílem je uspořádání společných koncertů obou orchestrů nejen v Opole, ale také u nás v Karviné. Už jen účinkování v tak nádherném sále je pro každého hudebníka obrovským zážitkem", řekl Petr Ženč, předseda správní rady Májováku.

Na koncertě zazněla díla Leonarda Bernsteina (Symfonické tance z West Side Story), Antonína Dvořáka (Předehra Karneval a Americká suita) a Bedřicha Smetany (Triumfální symfonie). Virtuozním sólem v hobojovém koncertě Legacy Óscara Navarra se blýsknul Dominik Bunc. Celý koncert řídil šéfdirigent Májováku Filip Urban.

Koncert se konal za podpory statutárního města Karviné, Nadace OKD, Moravskoslezského kraje a Nadace Landek Ostrava.

Nahrávky z koncertu naleznete zde

Fotogalerii z koncertu naleznete zde



Karviná logo